Wednesday, July 25, 2012

Banyak benda tidak diduga ''.''

Banyak perkara dalam dunia ni yang sering buat diriku berfikir.
Setiap yang berlaku adalah dengan izinNya. When He say Yes, Nothing, No one can say No.
Kalau tengok perancangan Allah ni sebenarnya sangat hebat.
Setiap saat kalau fikir memang akan sampai kepada perkataan "Alhamdulillah".

Kalau dulu selalu dapat apa yang aku nak, sekarang mungkin tak.
Tapi keyakinanku padaNya akan memujuk diri, Allah tidak beri apa yang kita nak tetapi apa yang kita perlu. apa yang kita mampu. apa yang terbaik. :)

And! Memang Betul!

Kalau dulu study gila2 nak dapatkan result cemerlang SPM.
Allah bagi, minta Mara, cita-cita tinggi nak buat IB di KMB dan ke RCSI Ireland.
Tapi Allah kata, itu bukan yang terbaik untukku.

Dan memang benar, KMS yang terbaik untukku.
Berjumpa warga MD64 yang meriah dengan ketawa dan bahagia,
Roommates tempat ku mengadu dan menceriakanku,
Sahabat bulatan gembira yang sentiasa ada untukku,
Study Groupku (SG) yang memang terbaik dalam segalanya.
Guru-guru yang sangat penyayang dan berkaliber.

Pengalaman membuat IB di KMS memang tak kan dilupakan,
Lab Reports setiap minggu, World Literature, IAs', EE Business, TOK essay dan TOK presentation.
Ya Allah, segalanya masih kekal dalam ingatan. Dan segalanya sangat manis di akhirnya.

Alhamdulillah untuk result IB yang menggembirakanku, keluarga, guru-guru dan rakan-rakan.
Allah memberi lebih dari yang ku pinta.

7 orang dalam kelasku mendapat 40 dan ke atas.
2 orang daripanya merupakan topscorer dalam batch.
Roommate merangkap classmateku shikin mendapat point yang tertinggi dalam batch.
Thank U dear shikin...U banyak tolong I. :)
Study Group ku semuanya cemerlang, Thanks Fazlina (41 poin), Shupu (38 poin) and Boah (39 poin).

Walaupun result kita baik, ini hanya UJIAN buat kita. Banyak lagi perkara yang perlu ditempuh.

Semoga Allah permudahkan urusan kita dalam mencapai Medical Degree Holder. :)

Jumpa kalian di India. :) I highlight, INDIA. ^,^
InsyaAllah itu yang terbaik buat kita ketentuanNya.

MD64

SG

IB Batch 6 KMS 




No comments:

Post a Comment

"Smile while u still can"