Saturday, June 11, 2011

How to get rid of these??!

Demam korea sudah kembali setelah hampir 5 tahun sembuh. aduh. parah. :)
Cuti sebulan yang ditunggu-tunggu setelah seminggu berjuang di medan bertulis. Exam dah lepas! Hooray! Seronok bila habis exam. Tapi sedih bila dapat result. . Sudah-sudah.

Hmmm, dah lama tidak menulis blog. Hampir sedekad,,,ouh tidak. hehe.

Kali ni entry tentang diriku di kala ini, aduh, demam korea sudah kembali. Suma ini gara-gara My Princess, Love Story in Harvard dan Iris. Waduh waduh, gawat. Kecomelan heroin (Kim Tae Hee) :) dan kemachoan sang hero telah berjaya menarik diri ini jatuh ke lembah korea yg melaghakan. Tidak patut tidak patut.

Setelah berhari-hari virus ini melabuhkan tirainya di minda sang mangsa, tiba-tiba teet teet, one message received. Wah, mesej dari siapakah ini? haha.

013_______, ouh mesej dari kakak usrah. Alhamdulillah, di kala cuti ini, masih ada hamba yang mengingati diri ini dan menerbangkan tarbiyah. :) Tersedar seketika tentang kealpaan diri melakukan perkara yang tidak berfaedah. Terima kasih kakak usrah atas ingatan. Diri ini kembali sedar tentang tanggungjawab yang perlu dilaksanakan, Extended Essay, World Literature, IA Business, dan lain-lain. InsyaAllah, cuti ini akan dimanfaatkan sebaik-baiknya. :)

Ouh, tidak lupa juga dengan berita baik tentang kejayaan 2 orang rakan yang berjaya mendapat tempat ke Ireland. Tahniah Asyraf Maarof dan Syaima Hamdan. Nampaknya kalian berdualah yang mampu meneruskan impianku yang tidak kesampaian untuk ke Ireland.

Kini, aku tidak sedih lagi kerna Yang Maha Satu itu tahu apa yang terbaik buat hambaNya ini. 2 Sem lagi perjuangan untuk menghabiskan International Baccalaureate ini. Aduh, Sakit, Gembira, Sedih, Penat, berbagai-bagai perasaan berada di jiwa. Namun, akanku genggam segala kudrat yang ada dan berjuang sebaik-baiknya. InsyaAllah, habis jua. :)

Wait for me, MBBS, i will catch you later. :)


No comments:

Post a Comment

"Smile while u still can"